Mijn dossier

Recht op informatie

Je hebt het recht om te weten wat er met jou gebeurt. Er moet met
jou worden gepraat over het hulpverleningsplan en veranderingen daarin. Het hulpverleningsplan wordt bewaard bij alle andere gegevens die de instelling over jou opschrijft. Al deze gegevens bij elkaar noem je het dossier. Je hebt recht om je dossier te lezen. Staan er fouten in het dossier, klopt bijvoorbeeld je geboortedatum niet, dan heb je er recht op dat dit aangepast wordt. Ben je het niet eens met wat de jeugdbeschermer over jou in het dossier heeft opgeschreven? Dan kun je hierover altijd in gesprek gaan. 
 

Ervaringsverhalen

‘Betrek ouders bij belangrijke beslissingen’

Vertrouwenspersoon Michelle Wolthers vertelt hoe zij kinderen, jongeren en hun (pleeg)ouders verder helpt in de jeugdzorg. Ons doel is om jou zo goed mogelijk te helpen in de jeugdzorg. Lees in mijn verhaal meer over hoe ik dat als vertrouwenspersoon kan doen.

Verder lezen

Ik heb nog zoveel vragen

Tessa (19 jaar) chat met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Ze zit ergens mee en weet niet zo goed wat ze met haar gevoelens aan moet. ‘Kan de vertrouwenspersoon iets voor mij betekenen? Kan ik mijn verhaal wel kwijt en blijft het ook veilig en geheim?’, vraagt Tessa zich af.

Verder lezen

De pijnlijke casus van Evory

Evory (34) is een alleenstaande moeder met drie kinderen. Vijf jaar geleden raakte het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) betrokken bij een traject voor haar jongste kind.

Verder lezen