Mijn veiligheid

Het is belangrijk dat de plek waar je verblijft veilig is. En dat er geen geweld wordt gebruikt. Zo mogen er bijvoorbeeld in de open jeugdhulp geen 'vrijheidsbeperkende' maatregelen worden toegepast. Dit betekent bijvoorbeeld dat hulpverleners jou niet mogen vastpakken/vasthouden, afzonderen op je kamer of jouw telefoon mogen controleren. Dit mag alleen in een hele gevaarlijke situatie, voor jou, of je groepsgenoten.
 

Ervaringsverhalen

‘Betrek ouders bij belangrijke beslissingen’

Vertrouwenspersoon Michelle Wolthers vertelt hoe zij kinderen, jongeren en hun (pleeg)ouders verder helpt in de jeugdzorg. Ons doel is om jou zo goed mogelijk te helpen in de jeugdzorg. Lees in mijn verhaal meer over hoe ik dat als vertrouwenspersoon kan doen.

Verder lezen

Ik heb nog zoveel vragen

Tessa (19 jaar) chat met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Ze zit ergens mee en weet niet zo goed wat ze met haar gevoelens aan moet. ‘Kan de vertrouwenspersoon iets voor mij betekenen? Kan ik mijn verhaal wel kwijt en blijft het ook veilig en geheim?’, vraagt Tessa zich af.

Verder lezen

De pijnlijke casus van Evory

Evory (34) is een alleenstaande moeder met drie kinderen. Vijf jaar geleden raakte het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) betrokken bij een traject voor haar jongste kind.

Verder lezen