Mijn veiligheid

Het is belangrijk dat de plek waar je verblijft veilig is. En dat er geen geweld wordt gebruikt. Zo mogen er bijvoorbeeld in de open jeugdhulp geen 'vrijheidsbeperkende' maatregelen worden toegepast. Dit betekent bijvoorbeeld dat hulpverleners jou niet mogen vastpakken/vasthouden, afzonderen op je kamer of jouw telefoon mogen controleren. Dit mag alleen in een hele gevaarlijke situatie, voor jou, of je groepsgenoten.
 

Ervaringsverhalen

Ik heb nog zoveel vragen

Tessa (19 jaar) chat met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Ze zit ergens mee en weet niet zo goed wat ze met haar gevoelens aan moet. ‘Kan de vertrouwenspersoon iets voor mij betekenen? Kan ik mijn verhaal wel kwijt en blijft het ook veilig en geheim?’, vraagt Tessa zich af.

Verder lezen

De pijnlijke casus van Evory

Evory (34) is een alleenstaande moeder met drie kinderen. Vijf jaar geleden raakte het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) betrokken bij een traject voor haar jongste kind.

Verder lezen

Excuses van de gemeente

De ouders van gezin met vier kinderen hebben meerdere klachten over een gemeente. De ouders vinden dat de rapportage, die de wijkconsulent heeft geschreven, inhoudelijk niet op orde is.

Verder lezen