Nieuws

2 november 2023

Campagne 'Voel jij je niet veilig in de jeugdzorg?'

Een op de drie jongeren die met de jeugdzorg te maken heeft, voelt zich onveilig. Terwijl iedereen het recht heeft om veilig op te groeien. Bij Jeugdstem zien en horen we maandelijks dat kinderen en jongeren, maar ook hun ouders zich niet altijd veilig voelen in de jeugdzorg. Daarom zijn we op 1 november een campagne gestart.

29 september 2023

Praatplaat “Wat zijn mijn opties als ik ontevreden ben”

Welke opties heb je als je ontevreden bent over de bij jouw gezin betrokken jeugdzorg? En hoe weet je dan dat dit de beste optie is? Er zijn verschillende routes, maar niet elke route zorgt voor de door jouw gewenste oplossing. De praatplaat “Wat zijn mijn opties als ik ontevreden ben” laat zien welke opties er zijn.

30 augustus 2023

Reactie Jeugdstem op artikel Woodbrookers

Woodbrookers, onderdeel van Jeugdhulp Friesland, is recent een aantal keer in het nieuws geweest. Jeugdstem en Zorgbelang Fryslân zijn bekend met de inhoud van deze artikelen.

19 juli 2023

Denk je mee?

Samen met JongWijs organiseren we op 2 augustus een online meeting. Daarin bespreken we wat een vertrouwenspersoon kan doen om jou en andere jongeren in de pleegzorg te helpen. Denk met ons mee hoe we de ondersteuning van vertrouwenspersonen voor jongeren kunnen verbeteren!

1 juni 2023

Campagne 'Ken Je Rechten'

‘Ik weet niet wat mijn rechten zijn’, zegt een op drie jongeren in de jeugdzorg

23 mei 2023

Jaarverslag 2022

Digitaal jaarverslag vertrouwenswerk in de jeugdzorg

1 maart 2023

Campagne 'Voel jij je gehoord in de jeugdzorg'

Onderzoek bevestigt: jongeren in de jeugdzorg voelen zich niet gehoord

19 januari 2023

Publicaties rondom De Lindenhorst in Zeist

In oktober en eind december zijn artikelen gepubliceerd in het AD over Pluryn locatie Lindenhorst Zeist (verder: De Lindenhorst). Jeugdstem is bekend met de inhoud van deze artikelen.

3 januari 2023

Het tuchtrecht verandert

Het tuchtrecht verandert. In dit bericht vertellen we wat dit voor jou betekent. En we vertellen wat wij voor jou kunnen doen. Als je vindt dat een jeugdprofessional zich niet heeft gehouden aan de regels, dan kun je een klacht indienen.

1 januari 2023

Tegengaan van geweld in de jeugdzorg

Een aanzienlijk deel van de kinderen en jongeren die bescherming nodig hadden in de jeugdzorg, kreeg de afgelopen zeventig jaar te maken met fysiek, psychisch of seksueel geweld.