Werken als vertrouwenspersoon

23 juni 2023

Informatiebijeenkomst Jeugdstem

Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Het is onze missie om de stem van kinderen, jongeren, ouders en pleegouders duidelijk te laten doorklinken in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij ons terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning. Wil jij meer te weten komen over het werk als vertrouwenspersoon in de regio Noord-Holland? Meld je dan aan voor onze informatiebijeenkomst op donderdagmiddag 6 juli van 14.00 tot 15.30. Je ontdekt alles over het waardevolle werk als vertrouwenspersoon.

Wat gaan we deze middag doen?

  • We vertellen meer over ons werk en onze rol als vertrouwenspersoon. De manager van Noord-Holland en Flevoland Tania vertelt in grote lijnen over onze organisatie Jeugdstem en ons werk in de jeugdzorg.
  • Een vertrouwenspersoon deelt praktijkvoorbeelden, casussen en vertelt op verhalende wijze wat zij voor kinderen, jongeren en hun (pleeg)ouders betekenen.
  • Een collega van de staf van Jeugdstem vertelt over het inhoudelijke proces van ons werk en over de juridische helpdesk.
  • Jongeren vertellen op video wat zij aan een vertrouwenspersoon hebben.
  • We gaan veel met elkaar in gesprek. Jij kunt ons alles vragen over het werken als vertrouwenspersoon. Onze bedoeling is dat we elkaar deze middag beter leren kennen en jij meer te weten komt over ons werk, zodat we uiteindelijk een goede match voor elkaar kunnen zijn en jij aan de slag kunt als vertrouwenspersoon in de jeugdzorg.

Jouw profiel?
Klik hier. 

Na de informatiebijeenkomst kunnen we snel schakelen. We hebben maandag 10 juli gereserveerd om sollicitatiegesprekken te voeren. Mocht je al eerder interesse hebben, neem dan je CV met foto en brief alvast mee of e-mail ons deze alvast bij je aanmelding op sollicitatie@jeugdstem.nl

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot zondagavond 2 juli. Bij voldoende aanmeldingen ontvang je op maandag 3 juli een bevestiging of de bijeenkomst definitief doorgaat. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen, meld je daarom zo snel mogelijk aan via: sollicitatie@jeugdstem.nl

Locatie
De Pits Keuken, IJsbaanpad 9, 1076 CV Amsterdam Wil je alvast meer lezen over het werk als vertrouwenspersoon? Klik dan hier.

Heb je een vraag over de informatiebijeenkomst?
Stuur dan een e-mail naar solliciteer@jeugdstem.nl

 

Meer nieuws

29 september 2023

Voorkom onnodige klachten, maak onvrede actief bespreekbaar

We lezen en zien het overal: de jeugdzorg staat onder druk. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Inspectie Justitie en Veiligheid hebben in 2022 de oorzaken van de problematiek gesignaleerd en geconstateerd dat er sprake was en is van financiële en arbeidsmarkt tekorten, een verzwaring van het werk en het ontbreken van mogelijkheden om kinderen passende hulp te bieden, zonder vertraging.