Praatplaat “Wat zijn mijn opties als ik ontevreden ben”

29 september 2023

Wat zijn mijn opties als ik ontevreden ben? 

Welke opties heb je als je ontevreden bent over de bij jouw gezin betrokken jeugdzorg? En hoe weet je dan dat dit de beste optie is? Er zijn verschillende routes, maar niet elke route zorgt voor de door jouw gewenste oplossing.  

De praatplaat “Wat zijn mijn opties als ik ontevreden ben” laat zien welke opties er zijn. Samen met de vertrouwenspersoon kun je bespreken welke route het beste past bij jouw onvrede en het doel dat je wilt bereiken.  

Jeugdzorgprofessionals hebben deze praatplaat ook ontvangen. We hebben hen geadviseerd om, als ze merken dat iemand ontevreden is, actief te bespreken hoe die onvrede weggenomen kan worden. Zij kunnen daarvoor de praatplaat gebruiken om samen met jou te bekijken wat het handigst is om te doen in de specifieke situatie.  

Contact met een vertrouwenspersoon 
Heb je een vraag over de praatplaat, of wil je contact met een vertrouwenspersoon? Neem contact met ons op. Dit kan via de chat of telefonisch op 088 555 1000 

Download hier de praatplaat in PDF 

Meer nieuws

2 november 2023

Campagne 'Voel jij je niet veilig in de jeugdzorg?'

Een op de drie jongeren die met de jeugdzorg te maken heeft, voelt zich onveilig. Terwijl iedereen het recht heeft om veilig op te groeien. Bij Jeugdstem zien en horen we maandelijks dat kinderen en jongeren, maar ook hun ouders zich niet altijd veilig voelen in de jeugdzorg. Daarom zijn we op 1 november een campagne gestart.