Kernwaarden

Wij doen ons vertrouwenswerk vanuit zes kernwaarden: onafhankelijk, stem geven, zonder oordeel, in dialoog, motiverend en vastberaden. Onze kernwaarden vertellen hoe wij ons werk doen.

Onze kernwaarden

We gaan zorgvuldig om met jouw vertrouwelijke informatie en we hebben een onafhankelijke positie. Wij zijn niet in dienst van de instantie waar jouw vraag of onvrede over gaat.

Wij helpen jou om bespreekbaar te maken wat jij vindt dat gezegd moet worden, zodat je gehoord wordt

Jouw verhaal is voor ons het uitgangspunt. Wij staan naast jou.
 

Wij ondersteunen jou in het gesprek met de instantie als de communicatie op gang gebracht moet worden, is vastgelopen of verbroken. 
 

We maken je duidelijk wat jouw rechten zijn en we laten je zien welke mogelijkheden je hebt om jouw situatie te verbeteren. Zo motiveren we je om voor jezelf op te komen.

‘Betrek ouders bij belangrijke beslissingen’

Vertrouwenspersoon Michelle Wolthers vertelt hoe zij kinderen, jongeren en hun (pleeg)ouders verder helpt in de jeugdzorg. Ons doel is om jou zo goed mogelijk te helpen in de jeugdzorg. Lees in mijn verhaal meer over hoe ik dat als vertrouwenspersoon kan doen.

Verder lezen

Ik heb nog zoveel vragen

Tessa (19 jaar) chat met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Ze zit ergens mee en weet niet zo goed wat ze met haar gevoelens aan moet. ‘Kan de vertrouwenspersoon iets voor mij betekenen? Kan ik mijn verhaal wel kwijt en blijft het ook veilig en geheim?’, vraagt Tessa zich af.

Verder lezen

De pijnlijke casus van Evory

Evory (34) is een alleenstaande moeder met drie kinderen. Vijf jaar geleden raakte het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) betrokken bij een traject voor haar jongste kind.

Verder lezen