Ervaringsverhalen

‘Betrek ouders bij belangrijke beslissingen’

Vertrouwenspersoon Michelle Wolthers vertelt hoe zij kinderen, jongeren en hun (pleeg)ouders verder helpt in de jeugdzorg. Ons doel is om jou zo goed mogelijk te helpen in de jeugdzorg. Lees in mijn verhaal meer over hoe ik dat als vertrouwenspersoon kan doen.

Verder lezen

Ik heb nog zoveel vragen

Tessa (19 jaar) chat met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Ze zit ergens mee en weet niet zo goed wat ze met haar gevoelens aan moet. ‘Kan de vertrouwenspersoon iets voor mij betekenen? Kan ik mijn verhaal wel kwijt en blijft het ook veilig en geheim?’, vraagt Tessa zich af.

Verder lezen

De pijnlijke casus van Evory

Evory (34) is een alleenstaande moeder met drie kinderen. Vijf jaar geleden raakte het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) betrokken bij een traject voor haar jongste kind.

Verder lezen

Excuses van de gemeente

De ouders van gezin met vier kinderen hebben meerdere klachten over een gemeente. De ouders vinden dat de rapportage, die de wijkconsulent heeft geschreven, inhoudelijk niet op orde is.

Verder lezen

Wat doe je als het niet klikt met de hulpverlener?

Tessa is 16 jaar als ze contact opneemt met Jeugdstem. Het klikt niet met de hulpverlener die bij haar thuis over de vloer komt. Kan een vertrouwenspersoon haar helpen? Ruim een jaar later deelt ze haar ervaring met ons.

Verder lezen

Ik wil gehoord worden!

Silke (16 jaar) belt met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem en ze vertelt haar verhaal. Ze vindt de samenwerking met haar jeugdbeschermer niet goed gaan.

Verder lezen

Pleegzorg in corona-tijd

Pleegouders Jeroen en Angelique zorgen al ruim twee jaar voor hun pleegdochter Rosa. Rosa was acht jaar toen er werd besloten dat zij niet meer bij haar ouders kon wonen.

Verder lezen

Ik ben de vertrouwenspersoon dankbaar

Een jonge, gescheiden vader* deelt het gezag over de kinderen met de moeder. De moeilijke beslissing bij wie de kinderen gaan opgroeien na de scheiding is lastig.

Verder lezen

Er werd écht naar me geluisterd

“Ik vertrouw niemand meer. Het heeft helemaal geen zin om mijn problemen te bespreken. Er gebeurt toch niets mee”, verzucht de 15-jarige Janine.

Verder lezen
1 2