Denk je mee?

19 juli 2023

Betere hulp en ondersteuning voor pleegjongeren

Samen met JongWijs organiseren we op 2 augustus een online meeting. Daarin bespreken we wat een vertrouwenspersoon kan doen om jou en andere jongeren in de pleegzorg te helpen. Denk met ons mee hoe we de ondersteuning van vertrouwenspersonen voor jongeren kunnen verbeteren!

Een vertrouwenspersoon is iemand waarmee je iets in vertrouwen kunt bespreken, dus zonder dat iemand anders hoort wat jullie hebben besproken. Een vertrouwenspersoon kan je informatie geven, vertellen wat je kunt verwachten, wat je rechten zijn, hoe je iets kunt bespreken als iets je dwarszit en hoe je een klacht kunt indienen.

Betere hulp en ondersteuning voor pleegjongeren
In de meeting denken we samen na hoe een vertrouwenspersoon jou en andere jongeren in de pleegzorg beter kan ondersteunen. We bespreken wat een vertrouwenspersoon doet, wanneer en hoe een vertrouwenspersoon kan helpen, hoe een vertrouwenspersoon meer jongeren kan helpen en hoe de hulp en steun nóg beter kan. De meeting is voor alle jongeren met ervaring in de pleegzorg.

De meeting wordt georganiseerd door JongWijs. JongWijs is een netwerk van jongeren tussen 14 en 25 jaar oud met ervaring in een pleeggezin of gezinshuis. Ze organiseren meetings en activiteiten voor jongeren en laten de stem van jongeren in de pleegzorg horen.

Wanneer? 

  • Woensdag 2 augustus 19.30 tot 21.00 uur
  • Online via Teams
  • Vergoeding: 15 euro

Ben je erbij? Meld je aan bij Dennis van JongWijs, je kunt hem appen op 06 13 48 24 59. Mailen mag ook, dat kan naar dennis@jongwijs.org.

Meer nieuws

29 september 2023

Praatplaat “Wat zijn mijn opties als ik ontevreden ben”

Welke opties heb je als je ontevreden bent over de bij jouw gezin betrokken jeugdzorg? En hoe weet je dan dat dit de beste optie is? Er zijn verschillende routes, maar niet elke route zorgt voor de door jouw gewenste oplossing. De praatplaat “Wat zijn mijn opties als ik ontevreden ben” laat zien welke opties er zijn.